Hvad er PTC varmeelementer?NY

Hvad er PTC varmeelementer?

PTC-termistor, også kaldet PTC-modstand, er en behandlet keramik baseret på bariumtitanat (BaTiO 3). Under fremstillingen er keramikken doteret, så den har høj ledningsevne i materialet ved relativt lave temperaturer.

Når keramikken er tilsluttet, får du et element, der regulerer dets effekt afhængigt af omgivelsestemperaturen, et såkaldt dynamisk eller selvregulerende element. PTC-termistoren øger modstanden kraftigt med stigende temperatur efter at have overskredet en bestemt temperatur (referencetemperatur).

Referencetemperaturen bestemmes, når den fremstilles som ønsket, normalt mellem + 40 ° C – + 250 ° C.

PTC-termistorens meget høje positive temperaturkoefficient (PTC) har givet teknologien sit navn.

Keramikken kan ikke antage brændbare høje temperaturer, fordi modstanden stiger med stigende temperatur, og den strøm og energi, som kan passere gennem materialet, er således begrænset. Hvis keramikken afkøles, falder modstanden, og mere kraft og energi må passere.

Disse egenskaber er ideelle til varmeanvendelser.

I de fleste tilfælde betyder det, at du ikke behøver at installere ekstra overophedningsbeskyttelse. For helt at lukke elementet, anbefales det at bruge en termostat, da elementet kun sænker strømmen ved den nåede referencetemperatur.

Typisk modstands temperaturkurve for PTC varmeelementer

VIL DU VIDE MERE OM VORES PRODUKTER?

 

Tilmeld dig vores infobrev og bliv opdateret på vores produkter

og få nyheder, viden, gode råd og vejledning. 

Tak for din tilmelding, du vil modtage en e-mail snarest.